Kokkeknive er populære firmagaver. Global knive blev i 1992 kåret som verdens bedste kokke- og køkkenknive. I de mellemliggende år har mange andre knivproducenter forbedret deres knive væsentligt, hvorved deres knive efterfølgende er kåret som verdens bedste kokke- og køkkenknive.
Vi har et meget stort udvalg af køkkenknive og tilbyder mange forskellige modeller og fabrikater, så vore køkkenknive dækker ethvert behov.
Kokkeknive er flotte brugbare gaver som de er, men vi kan også sampakke køkkenknivene med andre matchende firmagaver. Ved de enkelte knive, findes forslag til andre matchende firmagaver.
Hos os kan du sammensætte firmagaver som ingen andre leverer, og via funktionen “Ønskeliste” er det let, og overskueligt. Du kan designe flere gavesampakninger samtidig.
Principielt kan man nøjes med en énkelt køkkenkniv ved tilberedning af fødevarer, men arbejdet bliver unægtelig meget lettere når der benyttes knive tilpasset de forskellige arbejds funktioner.
Som absolut minimum anbefaler vi en kartoffelkniv, en franskbrødkniv samt en brødkniv.
Brødkniven kan benyttes til at skære i rugbrød, kød samt store grøntsager. For at gøre arbejdet lettere, er der udviklet forskellige kødknive tilpasset de forskellige typer kød, samt de forskellige typer udskæringer.
Tilsvarende er der forskellige former for grøntsagsknive, tilpasset de forskellige typer grøntsager.
Hvis det ønskes, kan vi forsyne knivene med Jeres firmalogo mm.
Pleje af kokkeknive:
Opbevar knivene på magneter eller i knivblokke. Ligger knivene hulter til bulter i køkkenskuffen, sliges æggen hurtigt.
Undgå opvask i opvaskemaskiner, da den høje længerevarende varme i opvaskemaskiner kan forringe knivenes hærdning, og derved hurtigere gøre knivene sløve.
Skærp regelmæssig knivene på et strygestål, gerne hver gang knivene skal bruges, så beholdes skarpheden meget længere.
Der er forskel på slibning og skærpning.
Skærpning er den regelmæssige pleje af knivæggen, ved hjælp af strygestålet. Slibning foretages når kniven er meget sløv eller på anden måde beskadiget.
Ved skærpning, holdes strygestålet i venstre hånd, og knivægget, på knivens bredeste stykke mod strygestålets spids., i en vinkel på 20 grader. Træk derefter kniven mod dig selv, så både hele strygestålets, og knivens, længde benyttes. Tryk ikke for hårdt, men brug lette bevægelser 3 – 5 gange. Gentag behandlingen 3 – 5 gange på knivens modsatte side, denne gang væk fra dig selv.